Ota yhteyttä!

Rasmus Pedassaar

perustaja, helsinki

rasmus.pedassaar@huoneistomanageri.fi

+358 40 688 6258

Tatu Koskela

perustaja, turku

tatu.koskela@huoneistomanageri.fi

+358 45 633 5592

Mistä kaikki sai alkunsa?

Huoneistomanageri Oy:n juuret juontavat Oulun kauppakorkeakouluun, Rahoituspäätökset -kurssille, jossa tutustuimme ensimmäisenä opiskeluvuotenamme vuonna 2014. Nopeasti kävi ilmi, että olimme molemmat nuoresta iästämme huolimatta kiinnostuneet asuntosijoittamisesta ja hankkineet myös ensimmäiset omat sijoitusasuntomme. Ensimmäisen yhteinen sijoitusasunto hankittiin sitten jo paria vuotta myöhemmin.

Omia vuokra-asuntoja hallinoidessamme kehittyi uusia ideoita ja pitkiä, hyviä keskusteluja siitä, miten vuokravälistysalalla voisi toimia eri tavalla ja miten hoitaa prosesseja muita toimijoita paremmin. Asuntoja vuokratessa onkin törmätty moniin tilanteisiin, joista on ammennettu oppia Huoneistomanagerin toimintaa suunniteltaessa. On tehty kannattavuuslaskelmia, nähty vuokralaisehdokkaita laidasta laitaan, on pintaremontoitu asuntoja yömyöhäisellä vuokrauskuntoon, kilpailutettu remonttifirmoja ja nähty myös miten vuokra-asuntoja välitetään muiden palveluntarjoajien toimesta.

Rasmus teki kandidaatintutkielmansa liittyen asumistukimenojen ja vuokratason kasvuun Suomessa, ja Tatu tilastollisen analyysin asuntojen vuokratason määräytymisestä. LVV-tutkinnot suoritettiin vuonna 2018, jonka jälkeen käärittiin hihat ja siirryttiin suunnitelmista tositoimiin. Firma oli pystyssä vielä samana vuonna.

Mikä Huoneistomanageri?

Molemmat meistä näkevät asunnon vuokrauksen ennen kaikkea kokonaisvaltaisena palveluna, jossa merkitsee ei vain vuokranantajan, mutta myös vuokralaisen tyytyväisyys. Pitkä vuokrasuhde on kaikkien osapuolten etu. Hyvä palvelu saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta Huoneistomanagerille se on kaiken toiminnan kulmakivi. Lähtökohtana on vuokrata asiakkaiden asuntoja kuin omiamme. Vuonna 2019 lanseerasimme tätä tarkoitusta varten uuden täyden palvelun VARMA-sopimuksen, joka takaa vuokranantajalle vuokranmaksun koko vuokrasuhteen ajalta ja asuntoon liittyvien juoksevien asioiden hoidon. 

Mikä erottaa meidät muista toimijoista? 

Panostamme siihen, että vuokrataso on aidosti kohdallaan ja perustuu keräämäämme tilastoon alueen markkinavuokrista. Asuntoja markkinoidaan ammattimaisilla, edustavilla kuvilla ja tarvittaessa myös 3D-virtuaaliesittelyillä, jotta asunnon hakijat tietävät todella, mitä ovat tulossa katsomaan. Lisäksi järjestämme yksityisnäyttöjä, jotta pääsemme parempaan kontaktiin vuokralaisehdokkaiden kanssa. Teemme asuntoihin alku- ja lopputarkastuksen, jotta asunnon kunnosta ei tule epäselvyyksiä myöhemmin. 

Hyödynnämme kaikissa työvaiheissamme uusinta teknologiaa ja kehitämme jatkuvasti automatisointia ja sähköisiä, toimivampia palveluja ja prosesseja. Tämä on meille tärkeää siksi, että aikaa vapautuu siihen kaikkein tärkeimään, laatuun ja palveluun. 

Ota yhteyttä!
040 688 6258

Heikkiläntie 7 A, Helsinki

Sulje valikko